Kronika

Zmaga v nordijski kombinaciji dečki do 12 let

Objavljeno: sreda, 12 september 2018
Napisal: admin
Že 1. 9. 2018 je v organizaciji SSK Ilirija potekalo tekmovanje v nordijski kombinaciji dečkov do 12 let. Zaradi izredno slabega vremena so organizatorji v Mostecu izvedli samo skoke na HS38, medtem ko je bil tek prestavljen na 11. 9. 2018. Na tekaški stezi na Kokrici, se je 23 dečkov do 12 let spopadlo s 3 km dolgo progo, ki jo je najbolje napadel ravno član SSK Velenje, Anže Brecl, ki je bil po skokih tretji. Vrhunski rezultat sta dosegla tudi Mark Kreže, ki je štartal kot 18., na koncu pa dosegel 6. mesto, in Liam Magdič, ki je štartal kot 23, na koncu pa pritekel na skupno 8. mesto.
Bravo naši! ČESTITKE!!!
Končni rezultati:
1. mesto: Anže Brecl (3. mesto po skokih, zaostanek 00.00.21)
6. mesto: Mark Kreže (17. mesto po skokih, zaostanek 00.01.47)
8. mesto: Liam Magdič (23. mesto po skokih, zaostanek 00.02.40)
Fantje, odlična predstava!

Breclova 2. ekipno in 6. z rekordom skakalnice, Osterc 8.

Objavljeno: ponedeljek, 10 september 2018
Napisal: admin
Ruski Čajkovski je ta vikend gostil poletno veliko nagrado v smučarskih skokih za deklice. Odlična Jerneja Brecl je postala svetovna rekorderka s 140. metri v svetovnem pokalu za ženske na velikih skakalnicah in rekorderka naprave v ruskem Čajkovskem. Na visokem šestem mestu je zaključila nedeljsko tekmo s 122 metri ter 100,1 točkami. Breclova je dan prej z mešano ekipo v postavi Brecl, Tepeš, Klinec, Kranjec osvojila 2. mesto. Pred dekleti je zdaj le še finalna tekma tega poletja in sicer 3. oktobra znova na veliki skakalnici v Klingenthalu.
Švicarski Einsiedelen je ta vikend gostil uvodni tekmi alpskega pokala za sezono 2018/19. Na srednji skakalnici je na prvi tekmi nove sezone alpskega pokala Aljaž Osterc je osvojil 8. mesto. Na nedeljski tekmi je obveljala le prva serija. Osterc je bil tokrat deveti. Preostali poletni tekmi bo gostil Predazzo in sicer prvi konec tedna v oktobru.

Prvenec Roka Jelena v Winterbergu

Objavljeno: ponedeljek, 10 september 2018
Napisal: admin
Nemški Winterberg je gostil prvi tekmi alpskega pokala v sezoni 2018/19. Sezono je sijajno, z zmago, na prvi tekmi odprl Rok Jelen.
Mladi slovenski nordijski kombinatorec Rok Jelen je v Winterbergu v soboto odlično odprl sezono alpskega pokala. Na 10 km preizkušnji je odlično tekel in z 20. mesta po skokih prišel čisto na vrh. Na koncu je svojo prvo mednarodno zmago slavil s prednostjo pol sekunde pred Avstrijcem Maxom Teelingom. Uspeh sta dopolnila Gašper Brecl na 15. in Matevž Malovrh, sicer najboljši po skokih, na 16. mestu.
Na nedeljski drugi tekmi je bil najboljši Brecl, sicer tretji po skokih, na koncu pa na 8. mestu, Malovrh je tokrat zasedel 12. mesto, točke pa je na 21. mestu pobral tudi Damjan Suzič. Rok Jelen je bil, v rumeni majici vodilnega, žal diskvalificiran.

Regijska tekma v Velenju

Objavljeno: četrtek, 06 september 2018
Napisal: admin
V Velenju je 4. 9. 2018 potekala regijska tekma v organizaciji domačega kluba, kjer so se naše deklice in dečki odlično odrezali.
Za deklice in dečke v starosti do 10 let, je potekala animacijska tekma. Na njej so sodelovali Iza Faletič, Gal Rizmal, Cene Brglez in Živa Živic. Čestitke vsem za odlične skoke!
 
Na skakalnici HS22 so naši dečki do 11 let zasedli naslednja mesta:
2. mesto: Anže Brecl
9. mesto: Mark Kreže
11. mesto: Miha Kikec
17. mesto: Maj Matko Rizmal
 
Na skakalnici HS45 sta naša člana do 12 let zasedla naslednji mesti:
3. mesto: Lan Novak
6. mesto: Liam Magdič
 
Prav tako na skakalnici HS45 so tekmovali tudi dečki do 13 let, kjer sta naša orliča zasedla naslednji mesti:
2. mesto: Enej Faletič
4. mesto: Žiga Gajster
 
Bravo fantje!

Vrhovnik v Beljaku do novih točk na poletnem Grand-Prixu

Objavljeno: torek, 28 avgust 2018
Napisal: admin
V sredo, 22. 8. 2018, so naši člani kluba in reprezentanti SLO tekmovali na drugi tekmi nordijske kombinacije poletnega Grand Prixa v avstrijskem Beljaku.
Po malo slabših skokih na tekmi so se fantje vsak po svojih najboljših močeh borili na 10-kilometrski tekaški razdalji. Do točke je prišel le Vid Vrhovnik in sicer je pritekel na 25. mesto. Rok Jelen je osvojil 42. mesto, Gašper Brecl 44. mesto in Ožbej Jelen 47. mesto.

V Oberstdorfu brez novih slovenskih točk

Objavljeno: torek, 28 avgust 2018
Napisal: admin
Minuli vikend je Oberstdorf gostil novi tekmi poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji. Slovenska zasedba je bila okrnjena, Rok Jelen in Gašper Brecl sta ostala izven dobitnikov točk.
Na petkovi preizkušnji sta nastopila oba tekmovalca, boljši pa je bil Rok Jelen. Po skokih je zasedal 53. mesto, nato pa je znova zelo dobro tekel, imel 35. čas in se povzpel do 40. mesta. V deževnem vremenu je Gašper Brecl po 40. mestu v skokih na koncu zasedel 45. mesto. V soboto je tekmoval le Brecl, ki je že po skokih imel velik zaostanek na 55. mestu, na koncu je končal dve mesti nižje, potem ko so ga tekmeci znova prehiteli za en krog. 

Rezultat kariere za Breclovo v Frenštatu

Objavljeno: ponedeljek, 20 avgust 2018
Napisal: admin
Frenštat na Češkem je v ta petek in soboto gostil tretjo in četrto preizkušnjo sezone poletne velike nagrade za smučarke skakalke. Na 106-metrski napravi je slovenske barve branila šesterica deklet, ki so prikazala nekaj odličnih skokov. Velenjčanka Jerneja Brecl je na prvi preizkušnji osvojila 18., na drugi pa odlično 8. mesto, kot druga najboljša predstavnica Slovenije.
Naša dekleta so boj za najvišja mesta napovedala že v kvalifikacijah, saj so bila kar štiri uvrščena med prvo deseterico, najboljša pa je bila Ema Klinec na tretjem mestu. V prvi seriji petkove preizkušnje je Jerneja Brecl osvojila 22. (81.5 m, 88.6 t.) mesto. V drugi seriji je Breclova, ki je skočila 88.0 m, 187.1 t., osvojila končno 18. mesto.
Na sobotni preizkušnji v Frenštatu je Jerneja Brecl dokazala, da je vedno bližje samemu vrhu. Na drugi ženski tekmi poletne velike nagrade v češkem Frenštatu smo imeli štiri skakalke. Po prvi seriji je bila najboljša Slovenka Jerneja Brecl, ki je z 99.5 metri in 111,9 točkami zasedala visoko 7. mesto. V finalni seriji je Breclova skočila 92.5 metrov in z 224,2 točkami končala na fantastičnem osmem mestu, kar je njen dosedanji rezultat kariere. 
Pred Jernejo je zdaj kar dolg tekmovalni premor tekem poletne velike nagrade. Le ta se bo nadaljevala 7. septembra v ruskem Čajkovskem.

Iskrene čestitke!

Podelitev medalj in pokalov po zaključku zimske sezone 2017/2018

Objavljeno: sobota, 12 maj 2018
Napisal: admin
V Kranju je 10. 5. 2018 potekala podelitev medalj in pokalov po zaključku zimske sezone 2017/2018. Članice in člani SSK Velenje so bili tudi v tej sezoni zelo uspešni, zato so domov ponovno odnesli zaslužene lovorike.
 
 
ŠTAJERSKA REGIJA
Cicibanke: 3. mesto Iza Faletič
Dečki do 10 let: 3. mesto Anže Brecl
Dečki do 12 let: 1. mesto Enej Faletič, 3. mesto Žiga Gajster
 
VSESLOVENSKI POKAL - skupno
Dečki do 12 let: 1. mesto Enej Faletič
Članice: 2. mesto Jerneja Brecl
Mladinci do 20 let: 1. mesto Aljaž Osterc
 
NORDIJSKA KOMBINACIJA
Dečki do 11 let: 1. mesto Anže Brecl, 2. mesto Mark Kreže
Mladinci do 18 let: 1. mesto Ožbej Jelen
Mladinci do 20 let: 1. mesto Vid Vrhovnik, 2. mesto Rok Jelen, 3. mesto Gašper Brecl
 
SSK Velenje je med klubi zasedel skupno 5. mesto, v NK pa skupno 3. mesto. ČESTITKE VSEM!!!

Vrhovnik naj mladinec v MOV; Breclova in Osterc v ožjem izboru

Objavljeno: četrtek, 12 april 2018
Napisal: admin
Športna zveza Velenje je v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Festivalom Velenje ta teden v Domu kulture Velenje sprejela in nagradila športnike Mestne občine Velenje za njihove dosežke v letu 2017. Prireditev je bila kot vsako leto dobro obiskana, glavna nit prireditve pa je bila psihologija v športu. Na odru so se predstavili F&B Arobatics, mlada pevka Anja Vodošek, odličen kitarist Miha Koren in plesna skupina Power Kickz.
Naziv ŠPORTNIK LETA 2017 v članski kategoriji sta osvojila deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak in plezalka Janja Garnbret, v kategoriji ekipa leta pa Rokometni klub Gorenje Velenje. Plaketo za življensko delo je prejel mojster borilnih in meditativnih veščin Dušan Borovnik. Plakete za dolgoletno delo v športu so prejeli Katarina Praznik, Zekerijah Tabakovič in Robert Skaza. Športnik invalid leta je postal strelec Franček Gorazd Tiršek, športnica invalidka leta pa alpska smučarka Anja Drev. Naslov športnika leta 2017 v neolimpijskih disciplinah je pripadel Deanu Vukančiču, najboljša športnica v neolimpijskih disciplinah pa je postala Staša Lipnik, oba prihajata iz Taekwon-do kluba Skala Velenje.
V kategoriji mladink je bila najboljša deskarka na snegu Eva Kralj, najboljši mladinec pa nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik. Najboljši kadet je postal plezalec Kilian Čop, naj kadetinja pa karateistka Pia Cesar. V kategoriji nagrad za najboljše šolsko športno društvo je zmagala Osnovna šola Livada, najboljša športnica in športnik šolskega športnega društva pa sta postala atleta Nea Meh iz Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda in Nejc Krejan iz Osnovne šole Šalek. Nagrade so prejeli tudi naslednji člani Smučarsko- skakalnega kluba Velenje: Gašper Brecl, Ožbej Jelen, Rok Jelen in Jan Bombek. Jerneja Brecl in Aljaž Osterc pa sta bila v ožjem izboru za mladinca leta.

Prvo in drugo mesto v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let

Objavljeno: torek, 13 marec 2018
Napisal: admin
V Vizorah je 10. 3. 2018 potekalo tudi tekmovanje v nordijski kombinaciji za dečke do 11 let. Med 54 dečki na startu, so naši trije mladi kombinatorci pokazali, da so iz pravega testa. Po opravljenem skoku, se je na start teka na smučeh Mark Kreže podal kot 3., Anže Brecl kot 10. in Cene Brglez kot 25.. Razliko do prvih dveh je Mark izničil že v prvem krogu in celo vodil do zadnjega kroga, kjer je prišlo pri prehitevanju do padca, v katerem je izgubil nekaj sekund. V tem času sta ga prehitela Anže in tekmovalec SD Vizore. Kljub temu, se je zbral in v zadnjih metrih slednjega prehitel. Končni vrstni red je bil tako:
1. mesto: Anže Brecl
2. mesto: Mark Kreže
14. mesto: Cene Brglez
Iskrene čestitke vsem, tudi mlademu Cenetu, ki sicer tekmuje v kategoriji cicibani do 9 let!